No Comments

Hateg, Vanatori, Bucsani sunt alte trei rezervatii unde putem admira aceste frumoase animale impunatoare, care la un moment dat au fost pe cale de disparitie.

La inceputul anilor 1900 mai ramasesera vreo 12 exemplare in lume, si acestea in gradini zoologice.

Cu toate acestea, omul, si-a dorit sa-l reintroduca in pe lista animalelor „recuperate” pe cale de disparitie, si au facut eforturi pentru inmultirea in captivitate, pentru ca apoi sa fie reintroduse in natura, in masura in care se poate acest lucru.

Cerbi si caprioare impart acelasi areal cu zimbrii

Rezervaţia naturala „Valea Zimbrilor” http://(http://www.valea-zimbrilor.ro/) a fost infiintata in noiembrie 2008, la Vama Buzaului.

Are o suprafata de 10 hectare de pasune iar autoritatile doresc accesarea fondurilor europene pentru largirea cu inca 80 de hectare de padure.

Valea Zimbrilor este a patra din România

Tot aici se mai gasesc si pauni

Planul celor care o administreaza este ca in viitor sa lase zimbrii in libertate, animalele urmand a fi incluse intr-un program de repopulare a Muntilor Carpati.

Rezervatia numara in prezent 23 de exemplare (pe care nu le-am vazut, erau vreo 2-3 care stateau la umbra langa o cabana de lemn in care banuiesc ca aveau fan).

Pe langa cei 5 zimbri adusi in 2008 (doi din Austria, doi din Elvetia si unul din Italia) au mai primit in 2009, inca 5 zimbri din Franta. 

Abia am reusit sa "prind" un ren care nu cred ca se simtea prea bine, dat fiind faptul ca temperatura de aici era cu mult mai ridicata fata de locul lui de origine
Zimbrul este cel mai greu animal european de pe uscat
Raul Buzau trece linistit prin aceste locuri
Locul este dotat cu banci si foisoare la umbra, pentru vizitatorii si turistii pasionati de recreere, iar pentru cei mici de leagane.
In centru de informare turistica, mai avem si o expozitie de animale salbatice impaiate

Lasă un răspuns