No Comments
- Portret de calatorie -

Se afla intr-un district din sudul orasului Salzburg, si a fost construit la inceputul secolului al 17-lea la indemnul principelui arhiepiscop Markus Sittikus von Hohenems.

Este vizitat si cunoscut, in special pentru gradinile si fantanile cu „jocurile de apa”, care pot fi vazute si realizate vara.

Nu mai stiu cum am aflat de el, dar probabil ni s-a parut interesant si totodata hazliu, faptul ca acele fantani care se afla acolo sunt momente de surpriza cand arunca jeturile de apa, care de multe ori ii pot surprinde pe vizitatori si „udati putin”.

Aceste jocuri au fost concepute de Markus Sittikus, un om cu un simt ascutit al umorului, ca o serie de glume care urmeaza sa fie interpretate invitatilor.

Caracteristici notabile includ scaune din piatra in jurul unei mese de piatra prin care o conducta de apa pulverizeaza apa in scaunul oaspetilor atunci cand mecanismul este activat si fantani ascunse care surprind si pulverizeaza oaspetii in timp ce participa la tur.

Alte caracteristici sunt un teatru mecanic, actionat cu apa si cu muzica construit in 1750.

Mai sunt si aproximativ 200 de mecanisme care arata diferite profesii la locul de munca, o grota si o coroana fiind impinse in sus si in jos de un jet de apa, simbolizand ascensiunea si caderea puterii. 

La toate aceste jocuri exista intotdeauna un loc care nu este niciodata umed: acolo statea Arhiepiscopul, la care nu ajunge apa, si care azi este ocupat de ghidul turistic.

Gradina Placerii din spatele Palatului Hellbrunn a fost inaugurata in secolul al 17-lea.

In centrul gradinii se afla un iaz unde se gaseste si o mica insulita.

Lasă un răspuns