No Comments
- Portret de calatorie -

Achensee este un lac de origine vulcanica, aflat la nord de orasul Jenbach din TirolAustria.

Ne-am cazat in Maurach am Achensee, la pensiunea Rofangarten, o pensiune care avea vedere la lacul cu acelasi nume.

Camera cu balcon, de unde puteai admira muntele si lacul, care iti ofereau alte privelisti de cate ori le priveai.

Achensee este un lac de origine vulcanica, aflat la nord de orasul Jenbach din TirolAustria.

Marimea lacului si conditiile vantului il fac potrivit pentru windsurfing.

Este cel mai mare lac din acest land federal.

Se afla la o altitudine de 923m si are o suprafata de aproximativ 8 km², lungimea 10 km, iar adancimea maxima este de 133 metri.

Acesta imparte lantul muntos Karwendel la vest de Alpii Brandenberg la est.

Apa acestui lac are o calitate foarte ridicata, fiind aproape de apa potabila, din aceasta cauza se poate vedea pana la aproximativ 10 m adancime.

Fiind un lac alpin, temperatura apei este destul de scazuta, rar depasind 20° C.

Cu toate acestea am vazut multe persoane, care se scaldau in apropierea malului (probabila era apa mai calda, dar si ei mai caliti).

De-a lungul lui se gasesc 5 statiuni: AchenkirchMaurachPertisauSteinberg am RofanWiesing.

Pentru a  dispune de anumite avantaje (in special o economie de bani), am cumparat un card de la centru de info turism, care avea mai multe reduceri.

Cel mai bine s-au cunoscut la croaziera pe lac cu vaporul, cu trenuletul (un fel de mocanita la noi), accesul la telecabina pe versantii care inconjurau lacul, si multe altele.

Cert este ca numai in prima zi, dupa ce am facut o plimbare cu vaporasul si cu trenuletul, am acoperit valoarea cardului, cred ca mai bine de o treime…

Telegondolele Rofanseilbahn circula intre Achensee si Rofan, in urcare se poate vedea masivul Karwendel
Experiente de zbor uluitoare cu AIRROFAN. Este oportunitatea de a va bucura de o experienta de zbor uluitoare in Muntii Rofan. Cu AIRROFAN Skyglider, care atinge o viteza de 80 km/h si seamana cu forma unui vultur
Dupa o plimbare pentru a vedea panorama muntilor Rofan si Karwendel, am luat o mica pauza pentru a ne delecta cu frumoasele privelisti, la Erfurter Hütte
Localnicii au mici distilerii unde produc renumitul schnapps din diferite fructe. Cel mai des intalnit este cel din mere si pere
Regiunea Achensee din jurul Pertisau este cea mai potrivita pentru parapanta. Parapantistii din intreaga lume sunt entuziasti de frumusetea naturala.
Alpengasthaus Karwendel

Lasă un răspuns