No Comments
- Portret de calatorie -

Aveam in plan sa merg si pe Grossglockner Hochalpenstrasse, un fel de Transalpina sau Transfagarasanul, dar muuuult mai greeeeeu.

Norocul a fost (daca pot sa-i spun noroc), ca exista aplicatii meteo pe telefonul mobil. 

Astfel, am putut sa vad cum este vremea pe-acolo „pe sus”, dat fiind faptul ca la o altitudine de 2500m, si mai ales la munte, vremea este destul de schimbatoare, chiar daca este vara.

Soseaua este cel mai inalt drum din Austria ajungand pana la 2504m, si poarta numele dupa cel mai inalt munte din Austria, Grossglockner.

Traseul este unul pitoresc, si ca mai toate soselele de mare inaltime din Austria sunt platite, in functie de autovehicolul care intra pe acest traseu.

S-au schimbat multe de la deschiderea drumului in 1935. A devenit mai larg, mai sigur si mai confortabil.

Expozitiile si muzeele, cabanele si hanurile de munte, centrele de vizitatori si punctele de informare se concentreaza asupra diversitatii lumii montane cu fauna si flora ei din mijlocul Parcului National Hohe Tauern.

Drumul de munte se imbina armonios in peisaj, ofera o experienta montana unica – si de mai bine de 80 de ani a oferit 48 de kilometri de placere de condus.

In acesta zona se afla marmote care bineinteles stau foarte bine ascunse, si datorita faptului ca zona este circulata. Din cand in cand se mai aud cum "chitaie", ascunse dupa pietre sau prin diferite ascunzisuri facute si stiute numai de ele

Lasă un răspuns