No Comments
- Portret de calatorie -

Manastirea Voronet este situata in satul cu acelasi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului.

Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Legenda „originii” bisericii uneste pe vecie doua mari personalitati in destinul nostru national: ctitorul manastirii Stefan cel Mare si cuviosul parinte Daniil, primul staret al manastirii, unul din cei mai mari sfinti pe care i-a odraslit pamantul Moldovei, sihastru si duhovnic vestit.

O sfanta candela aprinsa vegheaza mormantul Sfantului Daniil Sihastru de unde obstea manastirii ia binecuvantarea pentru slujbele de: dimineata, dupa-amiaza, si de la miezul noptii. 

De mici proportii, cu plan trilobat, avand turla cu bolta moldoveneasca pe naos.

Biserica Manastirii Voronet a fost inaltata de Stefan cel Mare, pe locul unde mai inainte se afla un schit de lemn, la indemnul lui Daniil Sihastrul, traitor intr-o chilie din padurile imprejmuitoare, sfatuitorul Voievodului.

Biserica din piatra ridicata intr-o vara, intre 26 mai si 14 septembrie 1488, a fost consacrata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta.

Lasă un răspuns