No Comments
- Portret de calatorie -

Muzeul Satului Bucovinean, o alta bijuterie a obiectivelor turistice din zona Bucovinei, muzeu in care este prezentata imaginea satului traditional din acea zona. 

Aflat in aer liber, Muzeul Satului Bucovinean Suceava, pune in valoare patrimoniul arhitectonic popular din Tara de Sus.

In apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, muzeul, incearca sa reconstituie si sa reflecte organizarea si activitatea unui sat traditional din zona Bucovinei.

Printre obiectivele de arhitectura populara sunt intalnite biserica, scoala, ateliere de mestesugarie, crasma, gospodarii, moara, toate la un loc, incercand sa reproduca cat mai exact viata intr-un sat romanesc.

Alaturi de gospodariile formate din case si anexe, amplasate de-a lungul ulitelor, se regasesc biserica si clopotnita Vama, crasma Saru Dornei si scoala Securiceni.

Pe valea paraului care strabate muzeul sunt amplasate instalatiile tehnice hidraulice: moara Manastirea Humorului, piua de sumane, daracul pentru prelucrarea lanii.

Meseriile si mestesugurile sunt reprezentate in ateliere dotate cu inventarul specific fiecarui mestesug, aici putandu-se demonstra si invata tehnicile de lucru traditionale, fiind folosite ca ateliere-scoala pentru copii sau turisti.

Piesele de port popular completeaza imaginea civilizatiei traditionale bucovinene. 

Inedit pentru muzeu este reprezentarea vietii spirituale a taranului prin marcarea riturilor de trecere, nasterea si inmormantarea, precum si ritul de integrare care este nunta.

Lasă un răspuns