No Comments
- Portret de calatorie -

Fiind cazat in Abtenau, si pentru ca austriecii nu duc lipsa de castele medievale, am vizitat intr-o alta zi Hohenwerfen Castle.

La 40 km sud de Salzburg, castelul este inconjurat de Alpii Berchtesgaden si muntii Tennen.

Acesta se afla deasupra orasului Werfen fiind unul de top in zona,  si vizitat de foarte multi turisti.

Este „sora” Hohensalzburgului care domina orasul Salzburg.

A fost construit in sec. XI.

In prezent bastionul a fost renovat, oferind numeroase atractii, excursii ghidate, dar mai ales spectacolul oferit de pasarile de prada care sunt dresate pentru a oferi demonstratii aproape zilnice.

La origine a fost un fost bastion de aparare, ca punct de control strategic, situat pe un promontoriu natural la 155m deasupra vaii raului Salzach.

In secolele ce au urmat, a continuat sa joace un rol de aparare pentru orasul Salzburg ca baza militara.

A fost folosit ca resedinta de vanatoare pentru printi si arhiepiscopi. 

A fost extins in secolul al XII-lea si al XVI-lea in timpul razboiului taranesc, cand a fost folosit pentru a lupta impotriva fermierilor si minerilor.

A mai fost folosit ca inchisoare castigandu-si o reputatie sinistra privind conditiile inumane rezervate prizonierilor, fiind renumit pentru ca au fost inchisi multi nobili si personalitati.

Instrumente de tortura
Capela romanica dedicata Sf. Sigismund
Camera printului Eugen de Habsburg reconstruita
Burgahnl, asa se numeste clopotul ce are o greutate de 4412 kg din clopotnita cetatii Hohenwerfen, bate si astazi la sarbatorile mari
Exista de asemenea, un mecanism de ceas, transformat in ceas cu pendul in jurul anului 1900. A fost restaurat in 1987/88 si pus in functiune
"Soimeria" - locul unde se afla pasarile de prada (soimi, vulturi...), care sunt dresate special pentru a participa la un frumos spectacol de vanatoare de pasari si vanat
In asteptarea spectacolului cu pasarile de prada

Lasă un răspuns