No Comments

Chiar daca se afla in jud. Mures, am sa scriu cateva cuvinte despre acest tren, dat fiind faptul ca „m-am dat cu el” intr-o perioada in care am fost pe meleagurile harghitene. 

Mocanita circula vineri, sambata, duminica. Plecari din Sovata, str. Gara Mica la orele 10:00; 13:30 si 17:00. Garnitura de tren are cinci vagoane tip gondola.

De-a lungul timpului am mai calatorit cu cea de la Viseul de Sus (Maramures) si Hutulca din Moldovita (Suceava). Acum a venit timpul sa incerc si mocanita de la Sovata, daca tot eram prin zona. 

La fel ca si celelalte, este un tren cu aburi, si face parte dintr-un lot de locomotive care circula pe o cale ferata ingusta, si parcurge o distanta de 14 km, intre Sovata si Campul Cetatii.

Locomotiva este cu aburi si face parte din lotul de zece locomotive fabricate in 1949, in Polonia, din care doua au ajuns in Romania

Traseul dureaza aproximativ 1h si 30 de minute dus-intors si are o lungime de 14km. 

Din punctul meu de vedere, traseul parcurs de Mocanita Hutulca este cel mai „vizibil”, ma refer la faptul ca de-a lungul drumului se pot admira cu adevarat peisajele care nu sunt obturate de tufisurile, boschetii, copacii care sunt foarte aproape de tren si chiar nu ai ce sa vezi pe o mare parte a traseului.

Cu siguranta veti fi incantati de peisajele unice oferite de padurile si muntii Gurghiului.
Trenul are un vagon deschis si doua vagoane inchise, toate trei construite pe tipicul vechilor garnituri de tren cu lambriuri si bancute din lemn.

„O fotografie face cât o mie de cuvinte”, spune o expresie veche.

Sper ca din cele prezentate mai sus (facute din „goana” trenului unde, nu erau „conditii nefavorabile”, gen tufisuri, copaci, arbusti), sa va faceti o parere. 

Lasă un răspuns