No Comments
- Portret de calatorie -

De la Cetatea Malaiesti, luati-o usor cu masina, si cand spun usor, ma refer la faptul sa nu „goniti” prea tare, nu pentru ca drumul ar fi unul cu aspect „selenar” (cum este prin multe locuri, ci este chiar proaspat asfaltat pe o portiune destul de generoasa), ci pentru a putea admira peisajele mirifice ale Parcului National Retezat. 

Ciobanii ce pasc turmele de oi si vaci, apicultorii care si-au „intins” stupii, pentru ca albinele lor sa fie rasfatate, zburand si culegand nectarul intr-un cadru natural demn de invidiat, linistea fiind la ea acasa, fiind „tulburata” doar de ariile interpretate de zecile de pasari care zboara nestingherit… cam astea sunt doar cateva lucruri cu care va veti intalni pe drum.

Ultima parte este putin mai „afectata” (drum forestier), dar nu atat de rau incat sa-ti rupi masina… 

Accesul la cascada este amenajat cu trepte si balustrade din lemn pentru a facilita accesul.

Diferenta mare de nivel, mai ales pe paraul Pietrele, da nastere la o sumedenie de cascade mici, culminand cu Cascada Lolaia.

Inaltimea cascadei este aproximativ 13-15 m.

Peisajul este unul salbatic iar privelistea este spectaculoasa indiferent de anotimp.

Accesul catre acest obiectiv se poate realiza pe tot parcursul anului, prin punctul de acces CirnicCabana Cascada, aflat la aproximativ 16 kilometri de Ohaba de sub Piatra, localitate care se gaseste pe drumul care leaga Haţeg de Petrosani.

Din Cirnic pana la locul unde s-a format cascada se ajunge pe jos, in aproximativ 20 de minute, drumul este prin padure, usor accesibil si este foarte frumos. 

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Lasă un răspuns