No Comments

Foarte aproape de Rezervatia Valea Zimbrilor (aproximativ 10km), am fost si la Cascada Urlatoarea (numele este la fel cu cel al cascadei din Bucegi), pentru ca auzisem ca „merita incercata”.

Peisajele sunt de vis, aerul curat, drumul accesibil de la locul de parcare, parcare care este destul de mare, singurul inconvenient ca nu prea sunt copaci pentru putina umbra.

Drumul trece si prin padure, iar daca aveti noroc de o zi cu soare, atunci spectacolul este si mai impresionant.

Razele soarelui razbat printre ramurile copacilor si veti avea o senzatie de liniste deplina. Nu veti auzi decat pasarile si susurul apei.

Izvoarele de apa ies direct din munte, se revarsa pe stanci si ajung in paraul Urlatoarea.

Cascada este formata din mai multe izvoare care se intind pe zeci pe metri.

Pe alocuri, rocile au culoarea rosiatica. Se poate merge fara frica pana in varful cascadei daca aveti incaltaminte adecvata (antiderapanta si impermeabila).

Daca aveti ceva de mancat la voi, va puteti relaxa cateva minute in aceste locuri special amenajate, unde am vazut si cateva vetre de foc.

Chiar daca nu este impresionanta ca debit si cadere de apa, cascada este o mare atractie pentru turisti.

Cascada are si o legendă care ii da numele. Sunetul pe care apa il scoate in cadere seamana cu un tipat, iar localnicii spun ca aici au trait pe vremuri vrajitoare si zgomotul ar veni de la ele, care inca mai bantuie zona din jurul cascadei.

Lasă un răspuns