No Comments

Frumoasa initiativa celui ce s-a gandit sa realizeze acest parc tematic (Fazakas Szabolcs). Ideea i-a venit atunci cand a vizitat parcul Mini Europa (Bruxelles) si a vazut ca nu se regaseste niciun obiectiv din Transilvania acolo.

Machetele a peste 90 de localitati istorice si cetati medievale din Transilvania

Vazusem ceva similar, dar la o scara mult mai mare, in Klagenfurt (Austriahttps://www.minimundus.at), realizat in anul 1950 (la acea vreme erau doar 20 de machete expuse pentru a fi admirate).

Acum sunt in jur de 150 de piese expuse, dar la o scara mult mai mare decat cele de la Baile Seiche unde spatiul detinut nu permite ca aceste machete sa fie mai mari. 

Parcul Mini Transilvania se intinde (deocamdata), pe aproape un hectar si cuprinde 84 de machete ale unor cladiri reprezentantive din Transilvania, monumente istorice si de arhitectura (manastiri, castele, biserici fortificate), realizate de-a lungul vremii de romani, secui sau sasi, incluse in Patrimoniul UNESCO sau in Patrimoniul National.

Sunt prezente machete ale oraselor Sibiu, Sighisoara, Alba Iulia, Targu Secuiesc, Cluj Napoca si Brasov. 

De asemenea mai pot fi vazute si Furnalul de la Govajdia (https://portretdecalatorie.ro/furnalul-de-la-govajdia/), Turnul Eiffel, dar si cetati refacute (care in realitate sunt in paragina, cum ar fi cea de la Balvanyos sau Odorheiu Secuiesc), manastirea franciscana de la Sumuleu Ciuc, manastirea Horezu, manastirea de la Sambata de Sus sau biserica de la Darjiu.

Daca ajungeti in Harghita nu ocoliti acest loc minunat, unde s-a investit mult suflet (afara de cea partea materiala).

Daca veniti din Odorheiul Secuiesc (spre CorundPraid), se afla pe partea dreapta, dupa ce ati iesit din oras, si trebuie sa fiti atenti la indicator!!! (eu l-am ratat).

Daca veniti dinspre PraidCorundOdorheiul Secuiesc, pe partea stanga.

Am amintit cele doua localitati, fiind mai importante si mai cunoscute.

Lasă un răspuns