No Comments

Piran

- Portret de calatorie -

Cu arhitectura medievala, un bogat patrimoniu cultural, semanand cu un muzeu in aer liber, in sud-vestul Sloveniei, in Golful Piran se afla orasul Piran.

Piran este una dintre atractiile turistice majore din Slovenia. Strazile inguste si casele compacte dau orasului farmecul sau special. 

A fost influentat de Republica Venetiana si Imperiul Austro-Ungar, din aceasta cauza monumentele si arhitectura difera fata de cea din interiorul tarii.

Zidurile orasului Piran au fost construite pentru a-l proteja de Imperiul Otoman. In mijlocul orasului se afla Piata Tartini, unde este ridicata o statuie in memoria lui Giuseppe Tartini (compozitor si violonist italian). 

In apropiere se afla diverse cladiri importante, cum ar fi casa Tartini care este mentionata pentru prima data in 1384.

Este una dintre cele mai vechi din oras, la fel si Palatul Municipal, Loggia si Benečanka. 

Pe dealul de deasupra orasului se afla biserica cea mai mare si cea mai importanta, Biserica Sf. Gheorghe, cu manastirea franciscana din apropiere.
Puteti urca in turnul bisericii pentru a putea admira panorama.

Treptele pana la turn sunt mici, iar spatiul este stramt. Nu ar trebui sa intampinati dificultati chiar daca este destul de anevoios pentru cine nu este obisnuit. Dar credeti-ma privelistea de sus merita tot efortul.

Budva, Dubrovnik, Split, Zadar, Opatija, Pula, Rovinj, Porec, Piran, sunt doar cateva dintre perlele litoralului Marii Adriatice, pe care le-am vizitat.

Fiecare are ceva aparte, frumusetea ei, dar, cele care m-au impresionat cel mai mult si mi-au ramas la inima, au fost Dubrovnik, Opatija si Rovinj.

Mergeti pe stradutele mici si inguste pe care le gasiti in Piran. Explorati fiecare zona in parte pentru a vedea și cel mai mic colțisor.

Desi nu este  o destinatie turistica cunoscuta, cu siguranta ca are frumusetile lui ca multe alte locuri.

Mai multe va las sa vedeti singuri la fata locului si sa va bucurati de aceste orase care sunt pline de istorie…

Categories: Slovenia

Tags:

Lasă un răspuns