Lacul de origine vulcanica Sf. Ana
- Portret de calatorie -
Am revenit la Lacul Sfanta Ana singurul lac vulcanic din tara, dupa multi ani, si aproape ca nu am mai cunoscut nimic in afara de lac, datorita faptului ca totul s-a schimbat, de data asta, in bine.
Septembrie prima luna de toamna (calendaristic vorbind), este foarte potrivita pentru o mica escapada undeva pe la munte, unde aerul este curat si linistea domina.
Am ales sa merg in Harghita, un judet pe care „nu l-am explorat”, decat in trecere.
S-a intamplat atunci cand mergeam intr-un circuit al manastirilor, si vroiam sa mai strabat frumoasele Chei ale Bicazului, dar si peisajele superbe.
Dupa ce mi-am facut „temele acasa”, adica m-am documentat care sunt obiectivele turistice ce pot fi vizitate, am cautat un loc de cazare unde sa ma pot odihni si contempla natura.
Cum nu-mi place aglomeratia si galagia am cautat o pensiune asa cum mi-am dorit sa fie.
In drumul catre Pensiunea Aktivrelax din Izvoare (Ivo), am facut o prima escala la Lacul Sfanta Ana, dat fiind faptul ca era timp berechet, ziua lunga, vremea superba.
Drumul pana la marginea lacului este asfaltat si coboara lin printr-o padure deasa si frumoasa unde „daca ai noroc”, te poti intalni cu Mos Martin cu veverite sau cu tot felul de pasari care incanta cu trilurile lor.
De aici mai aveti de parcurs cca. 1,3 km pana la lac sau cca. 300m pana la Tinovul Mohos. Ca sa zic mai pe inteles, cum iesi din parcare, in stanga este lacul iar in dreapta Tinovul Mohos.
Categories: Harghita
Tags: lac vulcanic lacul sf. ana masivul ciomatu masivul vulcanic puciosu rezervatie naturala
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.